Laptop mesterséges intelligencia futtatásához

laptop-mesterseges-intelligencia.jpg

Ajánlunk 3 laptopot is (lehet felújított, használt notebook is), amelyek alkalmasak mesterséges intelligenci telepítésére. Minimum 16GB memóriával és 512GB SSD-vel számoltunk.

  • GIGABYTE - 15.6" FHD 144Hz, Intel Core i5-11400H, NVIDIA GeForce RTX 3060 GPU 6GB GDDR6, 16GB Memory, 512GB SSD, Win11 Home, Gaming Laptop (G5 KD-52US123SO).
    • - Ez eredetileg játékra optimalizált laptop, amely magas teljesítményt és gyors képfrissítést biztosít.
  • Lenovo ThinkPad P50 Mobile Workstation Laptop - Windows 10 Pro - Intel i7-6700HQ, 16GB RAM, 512GB SSD, 15.6 FHD IPS (1920x1080) Display, NVIDIA Quadro M1000M, Fingerprint Reader, AC Wi-Fi.
    • - Kiváló  munkaállomás, amely professzionális grafikus és mérnöki feladatokra alkalmas.
  • Lenovo IdeaPad 3 82H8025RHV Notebook - Intel Core i5-1135G7 2.40 GHz processzorral, 16GB DDR4 memóriával, 15.6”-es kijelzővel, 256GB SSD meghajtóval.
    • - Ez általános használatra szánt notebook, amely megfizethető áron kínál jó teljesítményt. Vékony kialakítása előnyös a hordozhatóság szempontjából.

Természetesen ez csak néhány példa a sok lehetséges választás közül. Nézzük az árakat: milyen árban kaphatók újonnan - és mi az ára, ha használtan vásároljuk őket?

  • GIGABYTE -  újonnan kb. 900 dollár (kb. 270 ezer forint), használtan kb. 800 dollár (kb. 240 ezer forint).
  • Lenovo ThinkPad P50 - újonnan kb. 1000 dollár (kb. 300 ezer forint), használtan kb. 600 dollár (kb. 180 ezer forint).
  • Lenovo IdeaPad 3 -: újonnan kb. 200 ezer forint, használtan kb. 150 ezer forint.

Természetesen ezek az árak csak tájékoztató jellegűek és változhatnak a használt Lenovo laptop vásárlási helye,  valamint a kereslet és a kínálat függvényében.

Tudunk-e ezekre mesterségesintelligencia-programot telepíteni?

Ez attól függ, hogy milyen típusú és célú MI-programról van szó. Általában a legtöbb laptop képes futtatni valamilyen mesterséges intelligenciát, de a teljesítmény és a sebesség nagyban függ a hardvertől és a szoftvertől. Ha olyan programot szeretne telepíteni, amely nagy mennyiségű adatot dolgoz fel vagy komplex algoritmusokat használ, akkor érdemes olyan laptopot választani, amely rendelkezik erős processzorral, nagy memóriával és dedikált grafikus kártyával. Ha viszont olyan programot szeretne telepíteni, amely egyszerűbb feladatokat lát el vagy kisebb adatmennyiséggel dolgozik, akkor elég lehet egy átlagos laptop is.

Például a Lenovo ThinkPad P50 (képünkön) egy erős munkaállomás-laptop, amely alkalmas lehet különböző mesterségesintelligencia-programok futtatására. Ajánlataink:

  • Analytics & AI | Artificial Intelligence Solutions | Lenovo US
    •  Ez egy olyan megoldás, amely segít a vállalatoknak kiaknázni az adataikban rejlő értéket és átalakítani az üzleti folyamataikat. A megoldás magában foglalja az optimalizált infrastruktúrát, a szakértelmet és az előre validált megoldásokat különböző iparágakban.
  • AI-Ready Infrastructure (AIRI) at Scale | AI Innovators Program - Lenovo:
    • Ez egy olyan program, amely összeköti a legjobb mesterségesintelligencia-szoftvercégeket a Lenovo-val, hogy jobb AI-megoldásokat kínáljanak az ügyfeleknek. A program célja, hogy maximalizálja az hardvermérnökség és az AI-szoftvertervezés és -teljesítmény közötti összhangot.
  • Lenovo Accelerates Artificial Intelligence with Ready-to-Deploy AI Solutions:
    • Ez egy olyan bejelentés, amely bemutatja az öt új készre telepíthető mesterségesintelligencia-megoldást, amelyeket a Lenovo kínál az iparágvezető független szoftvergyártókkal (ISV-kkel) együttműködve. Ezek a megoldások olyan területekre irányulnak, mint a videoanalitika, a gyártás és a mérnöki adatelemzés.

Természetesen ez csak néhány példa a sok lehetséges mesterségesintelligencia-program közül. A legjobb programot a saját céljai és igényei alapján tudja kiválasztani, mint ahogy egy számtech webshop kínálatából a legjobb laptopot is.

laptop webshop termék mesterséges intelligencia

2023. máj 21.

A legújabb bejegyzések

  • Spórolási tipp: készíts házi zsemlemorzsát
    Spórolási tipp: készíts házi zsemlemorzsátTe is sokszor jártál már úgy, hogy ki kellett dobnod a kenyeret, mert már túl száraz volt? Néha ehetünk pirítóst, de mindig az sem megoldás. Ilyenkor mit tudunk tenni, kidobjuk a szemétbe. De van más...
  • Így működik az emésztésünk
    Így működik az emésztésünkNehéz elképzelni annál rosszabbat, mintha valakit rendszeresen emésztési panaszok gyötörnek. Azonban, ha odafigyelünk az étrendünkre, akkor panaszaink enyhíthetőek, sőt akár meg is szüntethetőek. Az...
  • Laptop mesterséges intelligencia futtatásához
    Laptop mesterséges intelligencia futtatásáhozAjánlunk 3 laptopot is (lehet felújított, használt notebook is), amelyek alkalmasak mesterséges intelligenci telepítésére. Minimum 16GB memóriával és 512GB SSD-vel számoltunk. GIGABYTE - 15.6" FHD...
  • Berniczky: Fejezetek az üvegházból
    Berniczky: Fejezetek az üvegházból- Irodalmi télikert a teraszon -  Már korábban felkerült a webre Berniczky Éva mesekönyvének teljes szövege. A Fejezetek az üvegházból 1999-ben jelent meg könyvalakban Budapesten mint összefüggő...

Népszerű PR-cikkek

  1. 9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autó
    9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autóBárkivel, bármikor megeshet, hogy nem indul be gépjárműve. Sajnos ez ugyanúgy előfordulhat használt és új autók esetében is, persze az újak esetében erre kisebb az esély. Amennyiben mégis megtörténne...
  2. Pilinszky János: Két szonett
    Pilinszky János: Két szonettPilinszky János Két szonett I Csak fussatok hát, mint veszett ebek,vonítsatok, ha gyilkos éjszakakörülkerít a farkasok hada,hogy fölkoncolja hitvány testetek.Hát sírjatok csak csípős könnyeket,a...
  3. Manzárd tető - infra fűtés
    Manzárd tető - infra fűtésAz infrafűtés manzárd tető alatt is biztonságos lehet, ahogy kültéri teraszok fűtésére is alkalmas.  A manzárdtetők alatti lakótér megfelelő kialakításához  pontos tervezésre és fűtéstechnikai...

A rendszer néhány oldala

A LEGFONTOSABB OLDALAK:

UngParty és Balládium

Termékek és Szolgáltatások. Életmód, technológia, WEB. Manzárd műhely. PR cikkek megjelentetése életmód, termék, szolgáltatás, internet, weboldalak témakörben. Keresőmarketing,  tartalmi alapú linképítés és Google honlap optimalizálás - SEO. Berniczky Éva és Balla D. Károly művei, könyvei - ismertetések, kritikák.

Budapest nevezetes arról, hogy számos szolgáltatás él jobbnál jobb ajánlatokkal, így például híres a virtuális pánikrendelő, az infrapanel webáruház. Honlap optimalizálás egyenesen a SEO-szakembertől, aki képzett linképítő mesterként képes a weblapok Google-helyezését javítani a találati listákon, tudva, hogy a komplex linkmarketing, honlapoptimalizálás, tartalommarketing és kreatív Google-keresőoptimalizálás segítségével a fővárosi agorafóbia weblapja is előbbre kerülhet.

Kiemelt bejegyzés: Manzárd infrafűtés

Ideiglenes linktámogatás: PR-cikk Weblap - infrapanel fűtés

süti beállítások módosítása