9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autó

autó  nem indul

Bárkivel, bármikor megeshet, hogy nem indul be gépjárműve. Sajnos ez ugyanúgy előfordulhat használt és új autók esetében is, persze az újak esetében erre kisebb az esély. Amennyiben mégis megtörténne velünk ez a kellemetlen helyzet, akkor a megoldást megkönnyítendő összegyűjtöttünk 9 dolgot, amit ellenőrizhetünk, ha nem indul az autó.

1, Akkumulátor töltöttség ellenőrzése

Elsőként mindig az akkumulátort érdemes ellenőriznünk. Amennyiben elfordul a slusszkulcs és rá tudjuk adni a gyújtást, akkor kapcsoljuk be az ablaktörlőt. Ha nagyon lassan mozog, sokkal lassabban, mint máskor, akkor valószínűleg az akkumulátor feszültsége alacsony. Kapcsoljuk be a lámpákat is, ha nagyon halványan világítanak csak, akkor valószínűleg az akkumulátor lemerült.

2, Üzemanyag mennyiség ellenőrzése

Amennyiben nem az akkumulátor, akkor a második leggyakoribb ok az üzemanyag hiánya, vagy annak nem megfelelő érzékelése. Gyakori, hogy az üzemanyagmennyiség-mérő nem működik megfelelően és az autóból kifogy az üzemanyag, miközben a mérő azt mutatja, hogy még van benne. Sajnos ennek ellenőrzésére, nincsen alternatív mód hogy az üzemanyagszintet ellenőrizzük. Csak megbecsülni tudjuk az alapján, hogy mikor tankoltunk utoljára és mennyit mentünk az autóval azóta.

3, Nem tudunk gyújtást adni az autóra

Gyakran előfordul, ha a kormányzár be van kapcsolva, vagy ha az első kerekeket nyomja valami (pl.: járdaszegély), hogy nem tudjuk a kulcsot elfordítani a gyújtás irányába. Ebben az esetben, próbáljuk elfordítani a kormányt jobbra vagy balra, miközben lassan mozgatjuk a kulcsot – ez segíthet kioldani a kormányzárat. Egy másik lehetőség, hogy a kulccsal vagy a gyújtáskapcsolóval van probléma.

4, Gyújtás megvan, még sincs visszajelzés

Amennyiben nem világít semmi a műszerfalon, az azt jelenti, hogy nem érkezik elég energia az akksiból. Lehet, hogy rossz az akkumulátor vagy rossz a gyújtáskapcsoló. Kapcsoljuk be a fényszórókat, és ha működnek, akkor az akkumulátornak van elég energiája, így a probléma a gyújtáskapcsolóval vagy a vezetékekkel lehet. Ha semmi nem világít a műszerfalon és semmi elektromos dolog nem működik, akkor vagy az akkumulátor a hunyó vagy nincs kapcsolat az akksi és az autó elektromos rendszere között.

5, Kulcs alakú ikon világít a műszerfalon

Ma már számos autó fel van szerelve úgynevezett indításgátlóval, ami lehetővel teszi, hogy az autó csak akkor induljon, ha a megfelelő kulccsal próbálják indítani. Ez lényegében azt jelenti, hogy a slusszkulcs belsejében van egy chip egy biztonsági kóddal. Amikor ezt behelyezzük a kulcslyukba, a biztonsági rendszer szenzora beolvassa ezt a kódot.

Normális esetben, ha ráadjuk a gyújtást, akkor ez az ikon egy rövid ideig világít, majd elalszik. Ez azt jelenti, hogy a kulcs kódja helyes és az autó indulhat. Ha ráadjuk a gyújtást, de az ikon továbbra is világít vagy villog, akkor a biztonsági rendszer vagy nem ismerte fel a kulcsot vagy valami probléma van a rendszerrel. Előfordulhat, hogy az érzékelő nem jó, de lehet, hogy a kulcsot kell átprogramoztatni. Próbáljuk ki a pótkulcsot, ha semmi más nem működik.

6, Nem indul a motor

Ha nem történik semmi, mikor a kulcsot elfordítjuk, azt jelenti, hogy az indítómotor „nem forog”. Leggyakrabban ezt a rossz akkumulátor okozhatja. Ha az akksit ellenőriztük és jó, de az indítómotor nem forog, annak több oka is lehet, pl.:

  • a gyújtáskapcsoló rossz
  • az indító vezeték rossz
  • az indítómotor vagy a mágnes kapcsoló rosszak
  • automata váltónál a „neutral”, manuális váltónál a kuplung biztonsági kapcsolója rossz.
  • probléma van a jármű biztonsági rendszerével vagy más elektronikus vezérlőegységgel, ami megakadályozza az önindító működését.

7, Kattog, de nem indul a motor

Előfordulhat az is, hogy elfordítjuk a kulcsot, de a motor nem forog, minden, amit hallunk egy egyszer vagy többször ismétlődő kattanás a motortér felől. Nagyon gyakran ezt a gyenge akkumulátor vagy az akksin egy rossz csatlakozás okozhatja. Megeshet,  hogy az akkumulátor pólusai korrodáltak. Ha az akksi rendben van és a pólusok tiszták, nem korrodáltak, a mágnestekercs, az akksi kábelek vagy az önindító maga okozhatja a problémát.

8, Elindul a motor, majd lelassul és kattog

Ha a motor fordulatszáma folyamatosan lassul, vagy csak kattog, akkor az önindító motor nem ad át elég energiát a motornak. Ezt a problémát viszonylag könnyű felismerni, mivel csak 2 kábel van, amik az energiát szállítják az akksiból a motorhoz. Itt is gyakori ok a gyenge akksi, de a rossz indítómotor is okozhatja. És persze egy rossz kábel vagy korrózió is okozhat ilyen tüneteket.

9, Pörög a motor, de nem indul az autó

Ha a motor pörög, de az autó nem indul, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az akkumulátor és az önindító működik. Ilyenkor üzemanyag, vagy elektronikai probléma állhat fenn, amihez mindenképp szerviz szükséges. ilyenkor a legegyszerűbb ha keresünk egy trélert Budapesten (<a korábban hivatkozott oldal már nem létezik, link törölve - 2024), vagy vidéken és elszállíttatjuk a legközelebbi szervizbe járművünket.

Összegezve:

Annak hogy a jármű nem indul számos oka lehet, melyek jelentősebb része elektronikai gond lehet, de ezen felül is találkozhatunk nem várt problémákkal. Amennyiben nem vagyunk biztosak a hiba forrásában, akkor mindenképp érdemesebb autómentő segítségével szervizbe szállíttatni az adott gépjárművet.

___________________________________________________________

 

seo-muhely.jpg

autó akkumulátor szerviz budapest | autós cikkekautó kölcsönző bp - akku töltők

budapest szolgáltatás autó

2020. sze 16.

A legújabb bejegyzések

  • Spórolási tipp: készíts házi zsemlemorzsát
    Spórolási tipp: készíts házi zsemlemorzsátTe is sokszor jártál már úgy, hogy ki kellett dobnod a kenyeret, mert már túl száraz volt? Néha ehetünk pirítóst, de mindig az sem megoldás. Ilyenkor mit tudunk tenni, kidobjuk a szemétbe. De van más...
  • Így működik az emésztésünk
    Így működik az emésztésünkNehéz elképzelni annál rosszabbat, mintha valakit rendszeresen emésztési panaszok gyötörnek. Azonban, ha odafigyelünk az étrendünkre, akkor panaszaink enyhíthetőek, sőt akár meg is szüntethetőek. Az...
  • Laptop mesterséges intelligencia futtatásához
    Laptop mesterséges intelligencia futtatásáhozAjánlunk 3 laptopot is (lehet felújított, használt notebook is), amelyek alkalmasak mesterséges intelligenci telepítésére. Minimum 16GB memóriával és 512GB SSD-vel számoltunk. GIGABYTE - 15.6" FHD...
  • Berniczky: Fejezetek az üvegházból
    Berniczky: Fejezetek az üvegházból- Irodalmi télikert a teraszon -  Már korábban felkerült a webre Berniczky Éva mesekönyvének teljes szövege. A Fejezetek az üvegházból 1999-ben jelent meg könyvalakban Budapesten mint összefüggő...

Népszerű PR-cikkek

  1. 9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autó
    9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autóBárkivel, bármikor megeshet, hogy nem indul be gépjárműve. Sajnos ez ugyanúgy előfordulhat használt és új autók esetében is, persze az újak esetében erre kisebb az esély. Amennyiben mégis megtörténne...
  2. Pilinszky János: Két szonett
    Pilinszky János: Két szonettPilinszky János Két szonett I Csak fussatok hát, mint veszett ebek,vonítsatok, ha gyilkos éjszakakörülkerít a farkasok hada,hogy fölkoncolja hitvány testetek.Hát sírjatok csak csípős könnyeket,a...
  3. Manzárd tető - infra fűtés
    Manzárd tető - infra fűtésAz infrafűtés manzárd tető alatt is biztonságos lehet, ahogy kültéri teraszok fűtésére is alkalmas.  A manzárdtetők alatti lakótér megfelelő kialakításához  pontos tervezésre és fűtéstechnikai...

A rendszer néhány oldala

A LEGFONTOSABB OLDALAK:

UngParty és Balládium

Termékek és Szolgáltatások. Életmód, technológia, WEB. Manzárd műhely. PR cikkek megjelentetése életmód, termék, szolgáltatás, internet, weboldalak témakörben. Keresőmarketing,  tartalmi alapú linképítés és Google honlap optimalizálás - SEO. Berniczky Éva és Balla D. Károly művei, könyvei - ismertetések, kritikák.

Budapest nevezetes arról, hogy számos szolgáltatás él jobbnál jobb ajánlatokkal, így például híres a virtuális pánikrendelő, az infrapanel webáruház. Honlap optimalizálás egyenesen a SEO-szakembertől, aki képzett linképítő mesterként képes a weblapok Google-helyezését javítani a találati listákon, tudva, hogy a komplex linkmarketing, honlapoptimalizálás, tartalommarketing és kreatív Google-keresőoptimalizálás segítségével a fővárosi agorafóbia weblapja is előbbre kerülhet.

Kiemelt bejegyzés: Manzárd infrafűtés

Ideiglenes linktámogatás: PR-cikk Weblap - infrapanel fűtés

süti beállítások módosítása