Virágok a télikertben. Történet egy virágküldésről

Virágok a télikertben: orchidea, liliom, rózsa

telikert-orchideak.jpgEgy megfelelő télikertben termeszthetünk rózsát, liliomot vagy akár orchideát is, ha megfelelő körülményeket biztosítunk számukra. A rózsa napfényes, szellős és hűvös helyet igényel, a túl meleg és száraz levegőt nem szereti. A téli hőmérséklet 5-10 °C között legyen, a nyári pedig ne haladja meg a 25 °C-ot. A rózsa rendszeres öntözést és tápoldatozást igényel, valamint metszést és betegségmegelőzést.

Liliomféléink mérsékelt égövi növények, ezért nem bírják a túl meleg vagy túl hideg hőmérsékletet. A téli hőmérséklet 5-10 °C között legyen, a nyári pedig 15-20 °C között. A liliom világos helyet igényel, de közvetlen napfényt nem bírja. A liliom rendszeres öntözést és tápoldatozást igényel, valamint metszést és betegségmegelőzést.

Az orchidea trópusi növény, ezért meleg és párás környezetet kedvel. A téli hőmérséklet 15-18 °C között legyen, a nyári pedig 20-25 °C között. Az orchidea világos helyet igényel, de közvetlen napfényt nem bírja. Kevés vizet igényel, csak akkor öntözzük, ha a földje teljesen kiszáradt. Az orchidea tápoldatozást is igényel virágzáskor.

Egyes fajok hőmérsékleti igénye függ a származási helyüktől. Általánosságban elmondható, hogy három csoportra oszthatók a hőmérséklet szempontjából: hőszerető, mérsékelt és hideget tűrő orchideák.

Hőszerető fajták a trópusi éghajlaton nőnek, ahol a hőmérséklet 27-40 °C között van, és nincs nagy különbség a nappali és az éjszakai hőmérséklet között. Ilyen fajok például a Wanda, a Phalaenopsis, a Papucs vagy a Ludisia. Ezek tropikáriumnak kialakított télikertben nevelhetők.

A mérsékelt égövi orchideák olyan helyeken őshonosak, ahol a hőmérséklet 15-25 °C között mozog, és van némi különbség a nappali és az éjszakai hőmérséklet között. Ilyen fajok például az Oncidium, a Cattleya, a Dendrobium vagy az Epidendrum.

A hidegen szerető orchideák olyan helyeken nőnek, ahol a hőmérséklet 5-15 °C között van, és nagy különbség van a nappali és az éjszakai hőmérséklet között. Ilyen fajok például az Odontoglossum, a Miltonia, a Masdevallia vagy a Cymbidium. A téli időszakban általában alacsonyabb hőmérsékletre van szükség az orchideák számára, mint nyáron, hogy elősegítsük a virágzást. A legtöbb orchidea faj tartásához 20-22 °C az ideális télen3, de ez természetesen változhat attól függően, hogy milyen orchideáról van szó. Fontos figyelembe venni az orchidea fajtajellemzőit és származási helyét, amikor meghatározzuk a megfelelő hőmérsékletet számára.

Mindezen kívánalmak nehezen egyeztethetők össze egyetlen szobakertben. Bővebben: Orchidea, citrom, kakaó nevelése télikertben.

Történet egy jól sikerült virágküldésről

jol-sikerult-viragkuldes.jpgAki több mint 15 éve foglalkozik virágküldéssel és napi szinten több virágcsokrot is kiszállít, az már ismerheti az emberek reakcióját azzal kapcsolatban, ha egy gyönyörű virágcsokrot kapnak. Van olyan hölgy, aki nagyon örül, mert megerősítést kap a csokor által, hogy a szerelme tényleg szereti őt. Az anyukák általában boldogságukban elsírják magukat, mert a távoli országban lévő gyerekük küldi a virágcsokrot…

A virágküldés ebben az esetben is jól végződik, de szükség volt egy profi virágküldő szolgálatra, ahol a munkatársak minden extra kívánságot teljesítettek és nem késtek a kézbesítéssel.

Az ügyfelünk hivatalos ügyben keresett fel egy ügyvédnőt, aki nagyon csinosnak bizonyult ezért udvarolni kezdett neki és persze, hogy a virágküldés az Úriemberek fegyvere,  hogy meglágyítsák a kiszemelt hölgy szívét. Gyorsan is rendelt az ügyfél a weblapon keresztül egy fehér rózsa csokrot és egy viszonylag semleges üzenettel el is küldte a hölgy munkahelyére.

Pár nappal később egy fehér-vörös rózsa csokrot kellett kiszállítani, az üzenet már egy meghívás volt egy étterembe, az üzenet elolvasása után az ügyvédnő elpirult tehát tudni lehetett, hogy lesz egy következő virágcsokor is, itt még nem ér véget a történet…

Szombaton reggel érkezett a következő megrendelés, hogy 18 órára szállítsunk ki egy 30 szálas vörös rózsa csokrot az étterembe, ők 18:30 kor érkeznek, kérje meg a virágfutár a felszolgálókat, hogy a csokor az asztalon legyen, mire ők odaérnek. Az éttermi dolgozok nagyon készségesek voltak, azonnal intéztek egy vázát és elkezdték az asztalt előkészíteni.

Ez után gondoltuk, hogy a virágrendelés már nem lesz ilyen sűrű, mert általában, ha egy férfi megkapja, amit akar, akkor már alább hagy a romantika, de ebben az esetben ez nem így történt, egy héttel később érkezett egy 50 szálas vörös rózsa csokor megrendelés, tehát a virágküldés folytatódott.

Teltek múltak a hónapok, heti, két heti rendszerességgel mindig érkezett újabb virágmegrendelés, és nem mindig csak vörös rózsa csokrot rendelt az ügyfél, hanem liliom, orchidea csokrokat is, így a hölgy mindig más-más csokorban gyönyörködhetett.

Egyszer csak a megrendelő hívott minket telefonon, hogy szeretne egy 100 szálas vörös rózsa kosarat rendelni és szeretné, ha a kosárba egy gyűrűt elrejtenénk, a gyűrűt Ő behozza nekünk, mert ez most lánykérés lesz. A gyűrűt belekötöttük a kosár közepébe és elindultunk az étterembe. Most az volt a kérés, hogy a vacsora közben érkezzünk meg a kosárral, váratlanul lepjük meg a hölgyet. Ez így is volt, a virágküldés és a leánykérés is tökéletesen sikerült, a hölgy igent mondott.

Ebben a történetben nagy szerepe volt a tökéletes virágküldő szolgálatnak, a friss virágoknak és annak, hogy léteznek még úriemberek, akik tudják azt, hogy a nőknek a virág alap ajándék és minden más csak utána következhet.

életmód webshop télikert

2021. dec 07.

A legújabb bejegyzések

  • Spórolási tipp: készíts házi zsemlemorzsát
    Spórolási tipp: készíts házi zsemlemorzsátTe is sokszor jártál már úgy, hogy ki kellett dobnod a kenyeret, mert már túl száraz volt? Néha ehetünk pirítóst, de mindig az sem megoldás. Ilyenkor mit tudunk tenni, kidobjuk a szemétbe. De van más...
  • Így működik az emésztésünk
    Így működik az emésztésünkNehéz elképzelni annál rosszabbat, mintha valakit rendszeresen emésztési panaszok gyötörnek. Azonban, ha odafigyelünk az étrendünkre, akkor panaszaink enyhíthetőek, sőt akár meg is szüntethetőek. Az...
  • Laptop mesterséges intelligencia futtatásához
    Laptop mesterséges intelligencia futtatásáhozAjánlunk 3 laptopot is (lehet felújított, használt notebook is), amelyek alkalmasak mesterséges intelligenci telepítésére. Minimum 16GB memóriával és 512GB SSD-vel számoltunk. GIGABYTE - 15.6" FHD...
  • Berniczky: Fejezetek az üvegházból
    Berniczky: Fejezetek az üvegházból- Irodalmi télikert a teraszon -  Már korábban felkerült a webre Berniczky Éva mesekönyvének teljes szövege. A Fejezetek az üvegházból 1999-ben jelent meg könyvalakban Budapesten mint összefüggő...

Népszerű PR-cikkek

  1. 9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autó
    9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autóBárkivel, bármikor megeshet, hogy nem indul be gépjárműve. Sajnos ez ugyanúgy előfordulhat használt és új autók esetében is, persze az újak esetében erre kisebb az esély. Amennyiben mégis megtörténne...
  2. Pilinszky János: Két szonett
    Pilinszky János: Két szonettPilinszky János Két szonett I Csak fussatok hát, mint veszett ebek,vonítsatok, ha gyilkos éjszakakörülkerít a farkasok hada,hogy fölkoncolja hitvány testetek.Hát sírjatok csak csípős könnyeket,a...
  3. Manzárd tető - infra fűtés
    Manzárd tető - infra fűtésAz infrafűtés manzárd tető alatt is biztonságos lehet, ahogy kültéri teraszok fűtésére is alkalmas.  A manzárdtetők alatti lakótér megfelelő kialakításához  pontos tervezésre és fűtéstechnikai...

A rendszer néhány oldala

A LEGFONTOSABB OLDALAK:

UngParty és Balládium

Termékek és Szolgáltatások. Életmód, technológia, WEB. Manzárd műhely. PR cikkek megjelentetése életmód, termék, szolgáltatás, internet, weboldalak témakörben. Keresőmarketing,  tartalmi alapú linképítés és Google honlap optimalizálás - SEO. Berniczky Éva és Balla D. Károly művei, könyvei - ismertetések, kritikák.

Budapest nevezetes arról, hogy számos szolgáltatás él jobbnál jobb ajánlatokkal, így például híres a virtuális pánikrendelő, az infrapanel webáruház. Honlap optimalizálás egyenesen a SEO-szakembertől, aki képzett linképítő mesterként képes a weblapok Google-helyezését javítani a találati listákon, tudva, hogy a komplex linkmarketing, honlapoptimalizálás, tartalommarketing és kreatív Google-keresőoptimalizálás segítségével a fővárosi agorafóbia weblapja is előbbre kerülhet.

Kiemelt bejegyzés: Manzárd infrafűtés

Ideiglenes linktámogatás: PR-cikk Weblap - infrapanel fűtés

süti beállítások módosítása