Melyik fülbevalót válasszam?

Szívesen beszereznél néhány új fülbevalót? Ha bizonytalan vagy, milyen típust válassz stílusodhoz és megjelenésedhez, írásunk Neked szól!

fulbevalo-valasztas.jpg

Nőként ékszerboltban válogatni csodálatos érzés. Ott állunk, körülöttünk a csillogó, színes, szolid és feltűnő fülbevalók széles kínálata, és egyszerűen mindegyiket szeretnénk. Sok esetben azonban felpróbálva nem mutat pontosan olyan jól egy fülbevaló, mint ahogy elképzeltük. Sőt, esetenként még csak nem is kényelmes. Persze, hiszen arcformánktól, hajviseletünktől, stílusunktól és a füllyukasztástól is függ, melyik fülbevaló áll jól nekünk, és melyik kényelmes. Hoztunk egy kis segítséget, hogy a fülbevaló választás jobban sikerüljön.

Fülbevaló az arcformádhoz

Először is nézz bele a tükörbe, és állapítsd meg, milyen az arcformád! Ennek megfelelően válassz fülbevaló fazont!

Ovális arc

Fülbevalók tekintetében szerencsés az ovális arcú ember. Gyakorlatilag bármely darab illik ehhez a formához. Legjobban talán a lógós, ovális alakú darabok mutatnak ennél az arcnál, de a karika, gyöngy és beszúrós ékszerek és csodaszépek lehetnek.

Szív alakú arc

Ilyen arcforma esetében az állcsont markáns megjelenését érdemes ellensúlyozni. Megfelelő forma egy ovális fülbevaló, vagy egy karika/ csillár alakú lógó, mely nem túl hosszú.

Szögletes arc

A szögletes arcot optikailag szélesíteni érdemes. Jól jön egy lógó vagy karika fülbevaló, mely gömbölydedebb, nőiesebb megjelenést kölcsönöz.

Hosszúkás arc

Nagyon figyeljünk arra, hogy a hosszúkás arcot tovább ne nyújtsuk. Ezért inkább kicsinyke kő, vagy akár gyöngy ékszert viseljünk. Kimondottan rövid csepp vagy rombusz forma is jól állhat.

Gyémánt formájú arc

Ennél a formánál az arccsontok nagyon hangsúlyosak. Az alsó részen szélesedő csillár alakú fülbevalók, valamint a beszúrós és a rövidebb lógó ékszerek szelídebbé varázsolják ezt az arcot.

Háromszög alakú arc

Ennél a formánál is érdemes tompítani az áll éles vonalát, illetve szabályosságra törekedni. A hosszúkás, vagy kerekded, akár karika fülbevaló éri el ezt a hatást.

Fülbevaló és hajviselet

Sokan ódzkodnak a nagyobb, hangsúlyosabb fülbevalók viselésétől. Nem biztosak benne, hogy illik-e a frizurájukhoz. Alapvetően elmondható, hogy a feltűzött vagy rövidebb hajstílushoz egy egészen hangsúlyos fülbevaló csodásan mutat. Viszont kibontott, hosszú hajhoz sem muszáj kizárólag beszúrós ékszert vásárolnunk. A kisebb lógó vagy karika ékszerek tökéletesen mutatnak ilyen frizurával, különösen, ha arcformánkhoz is passzolnak.

Fülbevaló a Te színvilágodban

Természet adta megjelenésünket, színvilágunkat 4 típusba sorolhatjuk. Ezek a tavasz, nyár, ősz és tél. Ékszerünk színvilágát ehhez igazítva érhetjük el arcunk igazi összhangját.

Tavasz típus

Ha bőröd, haj-e és szemszíned harmóniája a tavaszi üdeséget és frissességet juttatja eszedbe, akkor fülbevalódon is élénk és meleg színek jelenjenek meg!

Nyár típus

A nyár színvilága inkább a pasztell, hiszen a késő nyári, hőségtől megfakult színeket idézi. Ez esetben ékszerünk is legyen lágyabb, pasztellesebb árnyalatú.

Ősz típus

A lehulló falevelek, az őszi földszínek uralják ezt a megjelenést. Bátran voksolhatunk sárga arany, rozé arany ékszerekre, vagy más meleg színekre.

Tél típus

Frissesség, ragyogás, tiszta téli táj jut eszünkbe a tél stílusról. A sötét és a világos kontrasztja figyelemre méltó. Ezért az ékszer is legyen erőteljes megjelenésű. Érdemes ezüsttel és csillogó kövekkel próbálkozni.

A kényelmes fülbevaló titka

Már tudjuk, hogyan válasszunk megjelenésünkhöz illő ékszert. A kényelem, mint szempont, azonban nem elhanyagolható. Egyes kapocs megoldásoknál figyelnünk kell a fülbevaló belső magasságára is. Ha a fülcimpánk alja és a fülünkön található lyuk közötti távolság nagyobb, mint a fülbevaló belső magassága, akkor sajnos nem lesz kényelmes az ékszer.

 

Összegzés: Bár a webshopokban és boltokban könnyen elcsábulunk egy-egy mutatós fülbevaló láttán, gondoljuk át jól, melyiket választjuk. Tartsuk szem előtt arcformánkat, hajunkat, bőrünk színtónusát a fülbevaló kiválasztása előtt. Ha pedig kényelmes darabra vágyunk, esetenként az ékszer belső magasságát is figyelnünk kell.

A legújabb bejegyzések

 • Az három leghasznosabb szemüveg
  Az három leghasznosabb szemüvegGyakran ismételt kérdések a kék fényszűrős szemüvegekről, hogy vajon kinek érdemes beszerezni egyet, illetve mire is jók egyáltalán? Most kiderül! Szemüvegre mindenkinek szüksége van. Legyen az...
 • Melyek a legbiztonságosabb állványok szerszám webshopból?
  Melyek a legbiztonságosabb állványok szerszám webshopból?Az alábbiakban többek között azzal foglalkozunk, melyek a legbiztonságosabb állványok szerszám webshopból vásárolva és melyik típus mire használható leginkább. Az állványok számos téren...
 • Gyerekszoba tervezés öt lépésben
  Gyerekszoba tervezés öt lépésbenAz ovis derékalj forgalmazásával is foglalkozó webáruházakban szinte bármit beszerezhetünk, amely egy jól felszerelt gyerekszoba esetén szükséges. A gyerekszoba megtervezése nem kis munka, hiszen...
 • Az oxidáció típusai víztisztításnál
  Az oxidáció típusai víztisztításnál- oxidáció - ivóvíztisztítás - vízfertőtlenítő szer, termék, technológia - A víztisztítás kémiája LUCIFER: Te jól választád kedvenc tárgyadúl / A kémiát. - Madách Imre: Az ember tragédiája...

Népszerű PR-cikkek

 1. Pilinszky János: Két szonett
  Pilinszky János: Két szonettPilinszky János Két szonett I Csak fussatok hát, mint veszett ebek,vonítsatok, ha gyilkos éjszakakörülkerít a farkasok hada,hogy fölkoncolja hitvány testetek.Hát sírjatok csak csípős könnyeket,a...
 2. 9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autó
  9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autóBárkivel, bármikor megeshet, hogy nem indul be gépjárműve. Sajnos ez ugyanúgy előfordulhat használt és új autók esetében is, persze az újak esetében erre kisebb az esély. Amennyiben mégis megtörténne...
 3. Csirkepaprikás mezei szegfűgombával
  Csirkepaprikás mezei szegfűgombávalMezei szegfűgomba (Marasmius oreades) A mezei szegfűgomba kellemesen fűszeres illatú (neve is innen származik) nyersen is jóízű, közkedvelt gombánk. Ne feledjük, az illata fontos bélyeg! Mérgező...

Honlapoptimalizálás

 • Nincs megjeleníthető elem

A rendszer néhány oldala

A LEGFONTOSABB OLDALAK:

UngParty és Balládium

Termékek és Szolgáltatások. Életmód, technológia, WEB. Manzárd műhely. PR cikkek megjelentetése életmód, termék, szolgáltatás, internet, weboldalak témakörben. Keresőmarketing,  tartalmi alapú linképítés és Google honlap optimalizálás - SEO. Berniczky Éva és Balla D. Károly művei, könyvei - ismertetések, kritikák.

Budapest nevezetes arról, hogy számos szolgáltatás él jobbnál jobb ajánlatokkal, így például híres a virtuális pánikrendelő, az infrapanel webáruház. Honlap optimalizálás egyenesen a SEO-szakembertől, aki képzett linképítő mesterként képes a weblapok Google-helyezését javítani a találati listákon, tudva, hogy a komplex linkmarketing, honlapoptimalizálás, tartalommarketing és kreatív Google-keresőoptimalizálás segítségével a fővárosi agorafóbia weblapja is előbbre kerülhet.

süti beállítások módosítása