Melyik fülbevalót válasszam?

Szívesen beszereznél néhány új fülbevalót? Ha bizonytalan vagy, milyen típust válassz stílusodhoz és megjelenésedhez, írásunk Neked szól!

fulbevalo-valasztas.jpg

Nőként ékszerboltban válogatni csodálatos érzés. Ott állunk, körülöttünk a csillogó, színes, szolid és feltűnő fülbevalók széles kínálata, és egyszerűen mindegyiket szeretnénk. Sok esetben azonban felpróbálva nem mutat pontosan olyan jól egy fülbevaló, mint ahogy elképzeltük. Sőt, esetenként még csak nem is kényelmes. Persze, hiszen arcformánktól, hajviseletünktől, stílusunktól és a füllyukasztástól is függ, melyik fülbevaló áll jól nekünk, és melyik kényelmes. Hoztunk egy kis segítséget, hogy a fülbevaló választás jobban sikerüljön.

Fülbevaló az arcformádhoz

Először is nézz bele a tükörbe, és állapítsd meg, milyen az arcformád! Ennek megfelelően válassz fülbevaló fazont!

Ovális arc

Fülbevalók tekintetében szerencsés az ovális arcú ember. Gyakorlatilag bármely darab illik ehhez a formához. Legjobban talán a lógós, ovális alakú darabok mutatnak ennél az arcnál, de a karika, gyöngy és beszúrós ékszerek és csodaszépek lehetnek.

Szív alakú arc

Ilyen arcforma esetében az állcsont markáns megjelenését érdemes ellensúlyozni. Megfelelő forma egy ovális fülbevaló, vagy egy karika/ csillár alakú lógó, mely nem túl hosszú.

Szögletes arc

A szögletes arcot optikailag szélesíteni érdemes. Jól jön egy lógó vagy karika fülbevaló, mely gömbölydedebb, nőiesebb megjelenést kölcsönöz.

Hosszúkás arc

Nagyon figyeljünk arra, hogy a hosszúkás arcot tovább ne nyújtsuk. Ezért inkább kicsinyke kő, vagy akár gyöngy ékszert viseljünk. Kimondottan rövid csepp vagy rombusz forma is jól állhat.

Gyémánt formájú arc

Ennél a formánál az arccsontok nagyon hangsúlyosak. Az alsó részen szélesedő csillár alakú fülbevalók, valamint a beszúrós és a rövidebb lógó ékszerek szelídebbé varázsolják ezt az arcot.

Háromszög alakú arc

Ennél a formánál is érdemes tompítani az áll éles vonalát, illetve szabályosságra törekedni. A hosszúkás, vagy kerekded, akár karika fülbevaló éri el ezt a hatást.

Fülbevaló és hajviselet

Sokan ódzkodnak a nagyobb, hangsúlyosabb fülbevalók viselésétől. Nem biztosak benne, hogy illik-e a frizurájukhoz. Alapvetően elmondható, hogy a feltűzött vagy rövidebb hajstílushoz egy egészen hangsúlyos fülbevaló csodásan mutat. Viszont kibontott, hosszú hajhoz sem muszáj kizárólag beszúrós ékszert vásárolnunk. A kisebb lógó vagy karika ékszerek tökéletesen mutatnak ilyen frizurával, különösen, ha arcformánkhoz is passzolnak.

Fülbevaló a Te színvilágodban

Természet adta megjelenésünket, színvilágunkat 4 típusba sorolhatjuk. Ezek a tavasz, nyár, ősz és tél. Ékszerünk színvilágát ehhez igazítva érhetjük el arcunk igazi összhangját.

Tavasz típus

Ha bőröd, haj-e és szemszíned harmóniája a tavaszi üdeséget és frissességet juttatja eszedbe, akkor fülbevalódon is élénk és meleg színek jelenjenek meg!

Nyár típus

A nyár színvilága inkább a pasztell, hiszen a késő nyári, hőségtől megfakult színeket idézi. Ez esetben ékszerünk is legyen lágyabb, pasztellesebb árnyalatú.

Ősz típus

A lehulló falevelek, az őszi földszínek uralják ezt a megjelenést. Bátran voksolhatunk sárga arany, rozé arany ékszerekre, vagy más meleg színekre.

Tél típus

Frissesség, ragyogás, tiszta téli táj jut eszünkbe a tél stílusról. A sötét és a világos kontrasztja figyelemre méltó. Ezért az ékszer is legyen erőteljes megjelenésű. Érdemes ezüsttel és csillogó kövekkel próbálkozni.

A kényelmes fülbevaló titka

Már tudjuk, hogyan válasszunk megjelenésünkhöz illő ékszert. A kényelem, mint szempont, azonban nem elhanyagolható. Egyes kapocs megoldásoknál figyelnünk kell a fülbevaló belső magasságára is. Ha a fülcimpánk alja és a fülünkön található lyuk közötti távolság nagyobb, mint a fülbevaló belső magassága, akkor sajnos nem lesz kényelmes az ékszer.

 

Összegzés: Bár a webshopokban és boltokban könnyen elcsábulunk egy-egy mutatós fülbevaló láttán, gondoljuk át jól, melyiket választjuk. Tartsuk szem előtt arcformánkat, hajunkat, bőrünk színtónusát a fülbevaló kiválasztása előtt. Ha pedig kényelmes darabra vágyunk, esetenként az ékszer belső magasságát is figyelnünk kell.

életmód ékszer

2020. dec 25.

A legújabb bejegyzések

  • Spórolási tipp: készíts házi zsemlemorzsát
    Spórolási tipp: készíts házi zsemlemorzsátTe is sokszor jártál már úgy, hogy ki kellett dobnod a kenyeret, mert már túl száraz volt? Néha ehetünk pirítóst, de mindig az sem megoldás. Ilyenkor mit tudunk tenni, kidobjuk a szemétbe. De van más...
  • Így működik az emésztésünk
    Így működik az emésztésünkNehéz elképzelni annál rosszabbat, mintha valakit rendszeresen emésztési panaszok gyötörnek. Azonban, ha odafigyelünk az étrendünkre, akkor panaszaink enyhíthetőek, sőt akár meg is szüntethetőek. Az...
  • Laptop mesterséges intelligencia futtatásához
    Laptop mesterséges intelligencia futtatásáhozAjánlunk 3 laptopot is (lehet felújított, használt notebook is), amelyek alkalmasak mesterséges intelligenci telepítésére. Minimum 16GB memóriával és 512GB SSD-vel számoltunk. GIGABYTE - 15.6" FHD...
  • Berniczky: Fejezetek az üvegházból
    Berniczky: Fejezetek az üvegházból- Irodalmi télikert a teraszon -  Már korábban felkerült a webre Berniczky Éva mesekönyvének teljes szövege. A Fejezetek az üvegházból 1999-ben jelent meg könyvalakban Budapesten mint összefüggő...

Népszerű PR-cikkek

  1. 9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autó
    9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autóBárkivel, bármikor megeshet, hogy nem indul be gépjárműve. Sajnos ez ugyanúgy előfordulhat használt és új autók esetében is, persze az újak esetében erre kisebb az esély. Amennyiben mégis megtörténne...
  2. Pilinszky János: Két szonett
    Pilinszky János: Két szonettPilinszky János Két szonett I Csak fussatok hát, mint veszett ebek,vonítsatok, ha gyilkos éjszakakörülkerít a farkasok hada,hogy fölkoncolja hitvány testetek.Hát sírjatok csak csípős könnyeket,a...
  3. Manzárd tető - infra fűtés
    Manzárd tető - infra fűtésAz infrafűtés manzárd tető alatt is biztonságos lehet, ahogy kültéri teraszok fűtésére is alkalmas.  A manzárdtetők alatti lakótér megfelelő kialakításához  pontos tervezésre és fűtéstechnikai...

A rendszer néhány oldala

A LEGFONTOSABB OLDALAK:

UngParty és Balládium

Termékek és Szolgáltatások. Életmód, technológia, WEB. Manzárd műhely. PR cikkek megjelentetése életmód, termék, szolgáltatás, internet, weboldalak témakörben. Keresőmarketing,  tartalmi alapú linképítés és Google honlap optimalizálás - SEO. Berniczky Éva és Balla D. Károly művei, könyvei - ismertetések, kritikák.

Budapest nevezetes arról, hogy számos szolgáltatás él jobbnál jobb ajánlatokkal, így például híres a virtuális pánikrendelő, az infrapanel webáruház. Honlap optimalizálás egyenesen a SEO-szakembertől, aki képzett linképítő mesterként képes a weblapok Google-helyezését javítani a találati listákon, tudva, hogy a komplex linkmarketing, honlapoptimalizálás, tartalommarketing és kreatív Google-keresőoptimalizálás segítségével a fővárosi agorafóbia weblapja is előbbre kerülhet.

Kiemelt bejegyzés: Manzárd infrafűtés

Ideiglenes linktámogatás: PR-cikk Weblap - infrapanel fűtés

süti beállítások módosítása