Hogyan tartsd meg a dolgozóidat?

női munkaruhák ára

A lojális alkalmazott ma már igen nagy kincs, nem véletlen, hogy a cégek foggal-körömmel ragaszkodnak egyes munkavállalóikhoz. A kedvezőbb anyagi feltételek, az előrelépési lehetőségek azonban könnyen csábíthatják a dolgozókat. Ez ellen felvenni a harcot roppant nehéz, hiszen nem feltétlenül biztos, hogy csak a pénz motivál valakit a váltásban. Az alábbiak éppen ezért azzal foglalkozunk, hogyan tartsuk meg dolgozóinkat és milyen egyéb kiegészítésekkel győzhetjük meg őket arról, hogy megbecsült tagjai vállalkozásunknak.

A munkahelyi lojalitás fontossága

A munkaerőpiac egyik legnagyobb kihívása a munkahelyi lojalitás bizonyos szint felett tartása, illetve a dolgozói motiváció növelése. Számtalan módszer létezik arra vonatkozóan, hogy hogyan érhetnek el eredményeket a cégvezetők ezeken a területeken.

A munkavállalói elköteleződés gyakorlatilag minden teljesítménymutatóra komoly hatást fejt ki. Számtalan cégvezető és HR-szakember együttes véleménye, hogy a munkavállalói lojalitás növeli a cég gazdasági hatékonyságát, és csökkenti a fluktuációt.

A lojalitást vizsgálva tudósok megállapítottak négy dolgozói kategóriát is erre vonatkozóan, melyek rangsorát az képezi, hogy az extra erőfeszítés, a támogatottság érzése, valamint az energizáltság érzése közül melyek jellemzők az adott munkavállalóra. Ezek a kategóriák a következők:

 • Teljes mértékben elkötelezett – mindhárom érték magas
 • Nem támogatott – támogatottság és energizáltság alacsony,
 • Motiválatlan – extra erőfeszítés alacsony,
 • Kiábrándult – mindhárom alacsony.

A legutolsó kategória esetében jó eséllyel előbb, vagy utóbb elvállnak munkavállaló és munkáltató útjai, de a motiváltságon, és támogatáson bármely cég képes lehet önerejéből javítani.

Nem csak a pénz számít

A dolgozók céghez csábítására ugyan megfelelő lehet egy szimpatikus összeg, a megtartásához azonban már kevés. A mai életpályamodellek már nem a 20-30-40 éves lojalitásról szólnak. Ha jobb lehetőség adódik a munkavállalók hajlanak a váltásra. Ez ellen egy vállalkozás úgy tehet, hogy biztosítja munkavállalói számára legjobb, legszimpatikusabb munkahelyet.

Ehhez az alábbi öt ösztönző elem fejlesztésére érdemes koncentrálni, amelyek a fenntartható dolgozói elkötelezettséget növelik:

 • vezetés minősége
 • célkitűzések
 • munkaterhelés
 • munka-magánélet egyensúly
 • vállalati image
 • Felhatalmazás/döntési jogkör megléte

Mit tehetünk ezen felül?

A fentiek fejlesztésén túl hatékonyabb módja a dolgozói lojalitás és motiváció növelésének, ha az alkalmazottak számára nyugdíj-, önsegélyező és egészségpénztári hozzájárulást fizet a munkáltató. Ezek alacsony költségei miatt ráadásul maga a vállalkozás sem vállal nagy anyagi kockázatot. Ezek közül a juttatások közül az alábbiakat érdemes a munkavállalók részére bocsátani:

Csoportos élet- és balesetbiztosítás

Az élet-, baleset- és betegség biztosítás egy olyan biztosítói szolgáltatás, amely a nap 24 órájában fedezetet nyújt a biztosított számára. Ezek a biztosítási formák olyan káresemények esetén nyújtanak anyagi segítséget a biztosított számára, amely során ő a bekövetkező balesetből vagy betegségből fakadó egészségkárosodást szenved.

Egészségbiztosítás

Az egészségbiztosítás egy a társadalom biztosításon felüli szolgáltatás, amely létjogosultságát az olyan extra szolgáltatások nyújtják, mint a szükség esetén várólisták és sorban állás nélküli ellátás.

Cégvezetők számára az egészségbiztosítás kiváló lehetőséget biztosít, arra hogy a munkavállalók fontosságágát jelezhessék.

Nyugdíjbiztosítás

Magyarországon általános vélekedéssé kezd válni, hogy a most aktív dolgozói generáció számára nem lesz biztosítva olyan mértékű nyugdíjalap, amelyből mindenki számára juthat egy olyan összeg, amelyből megélhetne. Mivel ez a probléma teljes generációt érint, ezért az egyik legjobb motivációs és lojalitásnövelő eszköz, amellyel a cégvezetők élhetnek.

Mindezek mellett a nyugdíjbiztosítások a munkáltatók számára kedvezményesen adózhatók, sőt eseti adományként is használható, tehát akár teljesítményelismerő célzattal is adható.

Cég által biztosított munkaruhák

Azzal, hogy a cég biztosítja a minőségi munkaruházatot, sok dolgozó elégedettségét növelheti. Ennek oka, hogy ezzel a megbecsülésen túl a biztonságérzetet és erősítik a munkavállalókban. Szerencsére ma már számos gyártó kínálatában találhatunk férfi és női munkaruhákat kiváló áron és magas minőségben, melyek megfelelnek minden típusú munkavédelmi szabványnak.

Összegezve:

A cégek számára tehát egyéb juttatási formák is rendelkezésre állnak a klasszikus fizetésemelésen túl, ami sokszor a munkahelyi bérfeszültség melegágya lehet. Ezért az olyan juttatások, mint a nyugdíj-és egészségbiztosítások, vagy a folyamatos munkaruhával való állátás komolyan ráerősíthet a munkahelyi elégedettségre.

A legújabb bejegyzések

 • Az három leghasznosabb szemüveg
  Az három leghasznosabb szemüvegGyakran ismételt kérdések a kék fényszűrős szemüvegekről, hogy vajon kinek érdemes beszerezni egyet, illetve mire is jók egyáltalán? Most kiderül! Szemüvegre mindenkinek szüksége van. Legyen az...
 • Melyek a legbiztonságosabb állványok szerszám webshopból?
  Melyek a legbiztonságosabb állványok szerszám webshopból?Az alábbiakban többek között azzal foglalkozunk, melyek a legbiztonságosabb állványok szerszám webshopból vásárolva és melyik típus mire használható leginkább. Az állványok számos téren...
 • Gyerekszoba tervezés öt lépésben
  Gyerekszoba tervezés öt lépésbenAz ovis derékalj forgalmazásával is foglalkozó webáruházakban szinte bármit beszerezhetünk, amely egy jól felszerelt gyerekszoba esetén szükséges. A gyerekszoba megtervezése nem kis munka, hiszen...
 • Az oxidáció típusai víztisztításnál
  Az oxidáció típusai víztisztításnál- oxidáció - ivóvíztisztítás - vízfertőtlenítő szer, termék, technológia - A víztisztítás kémiája LUCIFER: Te jól választád kedvenc tárgyadúl / A kémiát. - Madách Imre: Az ember tragédiája...

Népszerű PR-cikkek

 1. Pilinszky János: Két szonett
  Pilinszky János: Két szonettPilinszky János Két szonett I Csak fussatok hát, mint veszett ebek,vonítsatok, ha gyilkos éjszakakörülkerít a farkasok hada,hogy fölkoncolja hitvány testetek.Hát sírjatok csak csípős könnyeket,a...
 2. 9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autó
  9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autóBárkivel, bármikor megeshet, hogy nem indul be gépjárműve. Sajnos ez ugyanúgy előfordulhat használt és új autók esetében is, persze az újak esetében erre kisebb az esély. Amennyiben mégis megtörténne...
 3. Csirkepaprikás mezei szegfűgombával
  Csirkepaprikás mezei szegfűgombávalMezei szegfűgomba (Marasmius oreades) A mezei szegfűgomba kellemesen fűszeres illatú (neve is innen származik) nyersen is jóízű, közkedvelt gombánk. Ne feledjük, az illata fontos bélyeg! Mérgező...

Honlapoptimalizálás

 • Nincs megjeleníthető elem

A rendszer néhány oldala

A LEGFONTOSABB OLDALAK:

UngParty és Balládium

Termékek és Szolgáltatások. Életmód, technológia, WEB. Manzárd műhely. PR cikkek megjelentetése életmód, termék, szolgáltatás, internet, weboldalak témakörben. Keresőmarketing,  tartalmi alapú linképítés és Google honlap optimalizálás - SEO. Berniczky Éva és Balla D. Károly művei, könyvei - ismertetések, kritikák.

Budapest nevezetes arról, hogy számos szolgáltatás él jobbnál jobb ajánlatokkal, így például híres a virtuális pánikrendelő, az infrapanel webáruház. Honlap optimalizálás egyenesen a SEO-szakembertől, aki képzett linképítő mesterként képes a weblapok Google-helyezését javítani a találati listákon, tudva, hogy a komplex linkmarketing, honlapoptimalizálás, tartalommarketing és kreatív Google-keresőoptimalizálás segítségével a fővárosi agorafóbia weblapja is előbbre kerülhet.

süti beállítások módosítása