Hogyan tartsd meg a dolgozóidat?

munkahely-telikert.jpg

Munkahely odahaza: Home office

Nem mindenkinek van olyan szerencséje, hogy ilyen környezetben dolgozzon. Pedig ha beüvegezed a teraszodat, akár ott is kialakíthatod munkaállomásodat. Olvass erről bővebben: otthoni munkahely télikertben. A tipikus eset azonban inkább az, hogy egy nyüzsis helyen dolgozol és a főnökeid nem mindig tesznek meg mindent azért, hogy vágyjál máshová.

Érintsük ezt a kérdést részletesebben. 

A munkahelyi lojalitás fontossága

A munkaerőpiac egyik legnagyobb kihívása a munkahelyi lojalitás bizonyos szint felett tartása, illetve a dolgozói motiváció növelése. Számtalan módszer létezik arra vonatkozóan, hogy hogyan érhetnek el eredményeket a cégvezetők ezeken a területeken.

A lojális alkalmazott ma már igen nagy kincs, nem véletlen, hogy a cégek,  foggal-körömmel ragaszkodnak egyes munkavállalóikhoz. A kedvezőbb anyagi feltételek, az előrelépési lehetőségek azonban könnyen csábíthatják a dolgozókat. Ez ellen felvenni a harcot roppant nehéz, hiszen nem feltétlenül biztos, hogy csak a pénz motivál valakit a váltásban. Az alábbiak éppen ezért azzal foglalkozunk, hogyan tartsuk meg dolgozóinkat és milyen egyéb kiegészítésekkel győzhetjük meg őket arról, hogy megbecsült tagjai vállalkozásunknak.

női  munkaruhák ára

A munkavállalói elköteleződés gyakorlatilag minden teljesítménymutatóra komoly hatást fejt ki. Számtalan cégvezető és HR-szakember együttes véleménye, hogy a munkavállalói lojalitás növeli a cég gazdasági hatékonyságát, és csökkenti a fluktuációt.

A lojalitást vizsgálva tudósok megállapítottak négy dolgozói kategóriát is erre vonatkozóan, melyek rangsorát az képezi, hogy az extra erőfeszítés, a támogatottság érzése, valamint az energizáltság érzése közül melyek jellemzők az adott munkavállalóra. Ezek a kategóriák a következők:

  • Teljes mértékben elkötelezett – mindhárom érték magas
  • Nem támogatott – támogatottság és energizáltság alacsony,
  • Motiválatlan – extra erőfeszítés alacsony,
  • Kiábrándult – mindhárom alacsony.

A legutolsó kategória esetében jó eséllyel előbb, vagy utóbb elvállnak munkavállaló és munkáltató útjai, de a motiváltságon, és támogatáson bármely cég képes lehet önerejéből javítani.

Nem csak a pénz számít

A dolgozók céghez csábítására ugyan megfelelő lehet egy szimpatikus összeg, a megtartásához azonban már kevés. A mai életpályamodellek már nem a 20-30-40 éves lojalitásról szólnak. Ha jobb lehetőség adódik a munkavállalók hajlanak a váltásra. Ez ellen egy vállalkozás úgy tehet, hogy biztosítja munkavállalói számára legjobb, legszimpatikusabb munkahelyet.

Ehhez az alábbi öt ösztönző elem fejlesztésére érdemes koncentrálni, amelyek a fenntartható dolgozói elkötelezettséget növelik:

  • vezetés minősége
  • célkitűzések
  • munkaterhelés
  • munka-magánélet egyensúly
  • vállalati image
  • Felhatalmazás/döntési jogkör megléte

Mit tehetünk ezen felül?

A fentiek fejlesztésén túl hatékonyabb módja a dolgozói lojalitás és motiváció növelésének, ha az alkalmazottak számára nyugdíj-, önsegélyező és egészségpénztári hozzájárulást fizet a munkáltató. Ezek alacsony költségei miatt ráadásul maga a vállalkozás sem vállal nagy anyagi kockázatot. Ezek közül a juttatások közül az alábbiakat érdemes a munkavállalók részére bocsátani:

Csoportos élet- és balesetbiztosítás

Az élet-, baleset- és betegség biztosítás egy olyan biztosítói szolgáltatás, amely a nap 24 órájában fedezetet nyújt a biztosított számára. Ezek a biztosítási formák olyan káresemények esetén nyújtanak anyagi segítséget a biztosított számára, amely során ő a bekövetkező balesetből vagy betegségből fakadó egészségkárosodást szenved.

Egészségbiztosítás

Az egészségbiztosítás egy a társadalom biztosításon felüli szolgáltatás, amely létjogosultságát az olyan extra szolgáltatások nyújtják, mint a szükség esetén várólisták és sorban állás nélküli ellátás.

Cégvezetők számára az egészségbiztosítás kiváló lehetőséget biztosít, arra hogy a munkavállalók fontosságágát jelezhessék.

Nyugdíjbiztosítás

Magyarországon általános vélekedéssé kezd válni, hogy a most aktív dolgozói generáció számára nem lesz biztosítva olyan mértékű nyugdíjalap, amelyből mindenki számára juthat egy olyan összeg, amelyből megélhetne. Mivel ez a probléma teljes generációt érint, ezért az egyik legjobb motivációs és lojalitásnövelő eszköz, amellyel a cégvezetők élhetnek.

Mindezek mellett a nyugdíjbiztosítások a munkáltatók számára kedvezményesen adózhatók, sőt eseti adományként is használható, tehát akár teljesítményelismerő célzattal is adható.

Cég által biztosított munkaruhák

Azzal, hogy a cég biztosítja a minőségi munkaruházatot, sok dolgozó elégedettségét növelheti. Ennek oka, hogy ezzel a megbecsülésen túl a biztonságérzetet és erősítik a munkavállalókban. Szerencsére ma már számos gyártó kínálatában találhatunk férfi és női munkaruhákat kiváló áron (< a korábban itt linkelt weboldal megszűnt) és magas minőségben, melyek megfelelnek minden típusú munkavédelmi szabványnak.

Összegezve:

A cégek, fővárosi vállalkozások és szolgáltatók számára tehát egyéb juttatási formák is rendelkezésre állnak a klasszikus fizetésemelésen túl, ami sokszor a munkahelyi bérfeszültség melegágya lehet. Ezért az olyan juttatások, mint a nyugdíj-és egészségbiztosítások, vagy a folyamatos munkaruhával való állátás komolyan ráerősíthet a munkahelyi elégedettségre.

szolgáltatás életmód termék vállalkozás ruházat télikert

2020. júl 08.

A legújabb bejegyzések

  • Spórolási tipp: készíts házi zsemlemorzsát
    Spórolási tipp: készíts házi zsemlemorzsátTe is sokszor jártál már úgy, hogy ki kellett dobnod a kenyeret, mert már túl száraz volt? Néha ehetünk pirítóst, de mindig az sem megoldás. Ilyenkor mit tudunk tenni, kidobjuk a szemétbe. De van más...
  • Így működik az emésztésünk
    Így működik az emésztésünkNehéz elképzelni annál rosszabbat, mintha valakit rendszeresen emésztési panaszok gyötörnek. Azonban, ha odafigyelünk az étrendünkre, akkor panaszaink enyhíthetőek, sőt akár meg is szüntethetőek. Az...
  • Laptop mesterséges intelligencia futtatásához
    Laptop mesterséges intelligencia futtatásáhozAjánlunk 3 laptopot is (lehet felújított, használt notebook is), amelyek alkalmasak mesterséges intelligenci telepítésére. Minimum 16GB memóriával és 512GB SSD-vel számoltunk. GIGABYTE - 15.6" FHD...
  • Berniczky: Fejezetek az üvegházból
    Berniczky: Fejezetek az üvegházból- Irodalmi télikert a teraszon -  Már korábban felkerült a webre Berniczky Éva mesekönyvének teljes szövege. A Fejezetek az üvegházból 1999-ben jelent meg könyvalakban Budapesten mint összefüggő...

Népszerű PR-cikkek

  1. 9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autó
    9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autóBárkivel, bármikor megeshet, hogy nem indul be gépjárműve. Sajnos ez ugyanúgy előfordulhat használt és új autók esetében is, persze az újak esetében erre kisebb az esély. Amennyiben mégis megtörténne...
  2. Pilinszky János: Két szonett
    Pilinszky János: Két szonettPilinszky János Két szonett I Csak fussatok hát, mint veszett ebek,vonítsatok, ha gyilkos éjszakakörülkerít a farkasok hada,hogy fölkoncolja hitvány testetek.Hát sírjatok csak csípős könnyeket,a...
  3. Manzárd tető - infra fűtés
    Manzárd tető - infra fűtésAz infrafűtés manzárd tető alatt is biztonságos lehet, ahogy kültéri teraszok fűtésére is alkalmas.  A manzárdtetők alatti lakótér megfelelő kialakításához  pontos tervezésre és fűtéstechnikai...

A rendszer néhány oldala

A LEGFONTOSABB OLDALAK:

UngParty és Balládium

Termékek és Szolgáltatások. Életmód, technológia, WEB. Manzárd műhely. PR cikkek megjelentetése életmód, termék, szolgáltatás, internet, weboldalak témakörben. Keresőmarketing,  tartalmi alapú linképítés és Google honlap optimalizálás - SEO. Berniczky Éva és Balla D. Károly művei, könyvei - ismertetések, kritikák.

Budapest nevezetes arról, hogy számos szolgáltatás él jobbnál jobb ajánlatokkal, így például híres a virtuális pánikrendelő, az infrapanel webáruház. Honlap optimalizálás egyenesen a SEO-szakembertől, aki képzett linképítő mesterként képes a weblapok Google-helyezését javítani a találati listákon, tudva, hogy a komplex linkmarketing, honlapoptimalizálás, tartalommarketing és kreatív Google-keresőoptimalizálás segítségével a fővárosi agorafóbia weblapja is előbbre kerülhet.

Kiemelt bejegyzés: Manzárd infrafűtés

Ideiglenes linktámogatás: PR-cikk Weblap - infrapanel fűtés

süti beállítások módosítása