Hogyan tartsd meg a dolgozóidat?

női munkaruhák ára

A lojális alkalmazott ma már igen nagy kincs, nem véletlen, hogy a cégek foggal-körömmel ragaszkodnak egyes munkavállalóikhoz. A kedvezőbb anyagi feltételek, az előrelépési lehetőségek azonban könnyen csábíthatják a dolgozókat. Ez ellen felvenni a harcot roppant nehéz, hiszen nem feltétlenül biztos, hogy csak a pénz motivál valakit a váltásban. Az alábbiak éppen ezért azzal foglalkozunk, hogyan tartsuk meg dolgozóinkat és milyen egyéb kiegészítésekkel győzhetjük meg őket arról, hogy megbecsült tagjai vállalkozásunknak.

A munkahelyi lojalitás fontossága

A munkaerőpiac egyik legnagyobb kihívása a munkahelyi lojalitás bizonyos szint felett tartása, illetve a dolgozói motiváció növelése. Számtalan módszer létezik arra vonatkozóan, hogy hogyan érhetnek el eredményeket a cégvezetők ezeken a területeken.

A munkavállalói elköteleződés gyakorlatilag minden teljesítménymutatóra komoly hatást fejt ki. Számtalan cégvezető és HR-szakember együttes véleménye, hogy a munkavállalói lojalitás növeli a cég gazdasági hatékonyságát, és csökkenti a fluktuációt.

A lojalitást vizsgálva tudósok megállapítottak négy dolgozói kategóriát is erre vonatkozóan, melyek rangsorát az képezi, hogy az extra erőfeszítés, a támogatottság érzése, valamint az energizáltság érzése közül melyek jellemzők az adott munkavállalóra. Ezek a kategóriák a következők:

 • Teljes mértékben elkötelezett – mindhárom érték magas
 • Nem támogatott – támogatottság és energizáltság alacsony,
 • Motiválatlan – extra erőfeszítés alacsony,
 • Kiábrándult – mindhárom alacsony.

A legutolsó kategória esetében jó eséllyel előbb, vagy utóbb elvállnak munkavállaló és munkáltató útjai, de a motiváltságon, és támogatáson bármely cég képes lehet önerejéből javítani.

Nem csak a pénz számít

A dolgozók céghez csábítására ugyan megfelelő lehet egy szimpatikus összeg, a megtartásához azonban már kevés. A mai életpályamodellek már nem a 20-30-40 éves lojalitásról szólnak. Ha jobb lehetőség adódik a munkavállalók hajlanak a váltásra. Ez ellen egy vállalkozás úgy tehet, hogy biztosítja munkavállalói számára legjobb, legszimpatikusabb munkahelyet.

Ehhez az alábbi öt ösztönző elem fejlesztésére érdemes koncentrálni, amelyek a fenntartható dolgozói elkötelezettséget növelik:

 • vezetés minősége
 • célkitűzések
 • munkaterhelés
 • munka-magánélet egyensúly
 • vállalati image
 • Felhatalmazás/döntési jogkör megléte

Mit tehetünk ezen felül?

A fentiek fejlesztésén túl hatékonyabb módja a dolgozói lojalitás és motiváció növelésének, ha az alkalmazottak számára nyugdíj-, önsegélyező és egészségpénztári hozzájárulást fizet a munkáltató. Ezek alacsony költségei miatt ráadásul maga a vállalkozás sem vállal nagy anyagi kockázatot. Ezek közül a juttatások közül az alábbiakat érdemes a munkavállalók részére bocsátani:

Csoportos élet- és balesetbiztosítás

Az élet-, baleset- és betegség biztosítás egy olyan biztosítói szolgáltatás, amely a nap 24 órájában fedezetet nyújt a biztosított számára. Ezek a biztosítási formák olyan káresemények esetén nyújtanak anyagi segítséget a biztosított számára, amely során ő a bekövetkező balesetből vagy betegségből fakadó egészségkárosodást szenved.

Egészségbiztosítás

Az egészségbiztosítás egy a társadalom biztosításon felüli szolgáltatás, amely létjogosultságát az olyan extra szolgáltatások nyújtják, mint a szükség esetén várólisták és sorban állás nélküli ellátás.

Cégvezetők számára az egészségbiztosítás kiváló lehetőséget biztosít, arra hogy a munkavállalók fontosságágát jelezhessék.

Nyugdíjbiztosítás

Magyarországon általános vélekedéssé kezd válni, hogy a most aktív dolgozói generáció számára nem lesz biztosítva olyan mértékű nyugdíjalap, amelyből mindenki számára juthat egy olyan összeg, amelyből megélhetne. Mivel ez a probléma teljes generációt érint, ezért az egyik legjobb motivációs és lojalitásnövelő eszköz, amellyel a cégvezetők élhetnek.

Mindezek mellett a nyugdíjbiztosítások a munkáltatók számára kedvezményesen adózhatók, sőt eseti adományként is használható, tehát akár teljesítményelismerő célzattal is adható.

Cég által biztosított munkaruhák

Azzal, hogy a cég biztosítja a minőségi munkaruházatot, sok dolgozó elégedettségét növelheti. Ennek oka, hogy ezzel a megbecsülésen túl a biztonságérzetet és erősítik a munkavállalókban. Szerencsére ma már számos gyártó kínálatában találhatunk férfi és női munkaruhákat kiváló áron és magas minőségben, melyek megfelelnek minden típusú munkavédelmi szabványnak.

Összegezve:

A cégek számára tehát egyéb juttatási formák is rendelkezésre állnak a klasszikus fizetésemelésen túl, ami sokszor a munkahelyi bérfeszültség melegágya lehet. Ezért az olyan juttatások, mint a nyugdíj-és egészségbiztosítások, vagy a folyamatos munkaruhával való állátás komolyan ráerősíthet a munkahelyi elégedettségre.

A legújabb bejegyzések

 • Manzárd tető - infra fűtés
  Manzárd tető - infra fűtésManzárdtető építésekor célszerű a tetőtérbe infrafűtés tervezése. A sötétsugárző infrapanelek nem tűzveszélyesek, ez a fa ácsolat és lambériás manzárdszoba biztonsága érdekében fontos. Az elektromos...
 • Hogyan tartsd meg a dolgozóidat?
  Hogyan tartsd meg a dolgozóidat?A lojális alkalmazott ma már igen nagy kincs, nem véletlen, hogy a cégek foggal-körömmel ragaszkodnak egyes munkavállalóikhoz. A kedvezőbb anyagi feltételek, az előrelépési lehetőségek azonban könnyen...
 • Csirkepaprikás mezei szegfűgombával
  Csirkepaprikás mezei szegfűgombávalMezei szegfűgomba (Marasmius oreades) A mezei szegfűgomba kellemesen fűszeres illatú (neve is innen származik) nyersen is jóízű, közkedvelt gombánk. Ne feledjük, az illata fontos bélyeg! Mérgező...
 • Játékos pszichoterápia gyermekeknek
  Játékos pszichoterápia gyermekeknekGyermekpszichodráma-játékok Pszichodráma-terápia gyermekeknek Nem is gondolnánk, hogy a gyermekek társadalma mekkora pszichés problémákat rejt. A gyermekpszichológia az egyik legkényesebb lélektani...

Népszerű PR-cikkek

 1. Manzárd tető - infra fűtés
  Manzárd tető - infra fűtésManzárdtető építésekor célszerű a tetőtérbe infrafűtés tervezése. A sötétsugárző infrapanelek nem tűzveszélyesek, ez a fa ácsolat és lambériás manzárdszoba biztonsága érdekében fontos. Az elektromos...

Honlapoptimalizálás

 • Honlap keresőoptimalizálás – SEO A weboldal keresőoptimalizálás kérdései A Google által a webmestereknek kiadott SEO-útmutató ugyan elég jól eligazít a honlap-keresőoptimalizálás alapvető kérdéseit illetően, így az ajánlások betartásával bárkinek módja van arra, hogy keresőbarát weblapot készítsen, (tovább)
 • Szemantikus weboptimalizálás, linképítés Szemantikus weboldal optimalizálás, linkprofil építés A szemantikus keresés mibenléte A Google keresőalgoritmusa az elmúlt évek fejlesztései és a gépi tanulás lehetővé tétele eredményeként ma már mesterséges intelligenciaként működik és a kulcsszavas egyezéseken messze (tovább)

A rendszer néhány oldala

A LEGFONTOSABB OLDALAK:

UngParty és Balládium

Termékek és Szolgáltatások. Életmód, technológia, WEB. Manzárd műhely. PR cikkek megjelentetése életmód, termék, szolgáltatás, internet, weboldalak témakörben. Keresőmarketing,  tartalmi alapú linképítés és Google honlap optimalizálás - SEO. Berniczky Éva és Balla D. Károly művei, könyvei - ismertetések, kritikák.

Budapest nevezetes arról, hogy számos szolgáltatás él jobbnál jobb ajánlatokkal, így például híres a virtuális pánikrendelő, az infrapanel webáruház. Honlap optimalizálás egyenesen a SEO-szakembertől, aki képzett linképítő mesterként képes a weblapok Google-helyezését javítani a találati listákon, tudva, hogy a komplex linkmarketing, honlapoptimalizálás, tartalommarketing és kreatív Google-keresőoptimalizálás segítségével a fővárosi agorafóbia weblapja is előbbre kerülhet.