Melyek a legbiztonságosabb állványok szerszám webshopból?
Az alábbiakban többek között azzal foglalkozunk, melyek a legbiztonságosabb állványok szerszám webshopból vásárolva és melyik típus mire használható leginkább.

Az állványok számos téren segítségünkre lehetnek, így nem csak a nagy építkezéseken találkozhatunk velük, hanem az otthonok környékén is kisebb tatarozási, vagy takarítási feladatok során. Természetesen mivel az állványok magasban történő munkavégzést tesznek lehetővé, ezért mindenképp érdemes megbízható, minőségi állványokat beszereznünk. Az alábbiakban éppen ezért azzal foglalkozunk, melyek a legbiztonságosabb állványok szerszám webshopból vásárolva.

Állványok felhasználási területei

Ha állványokra gondolunk, általában építkezések jutnak eszünkbe, holott a kisebb változatok: az úgynevezett létraállványok és multifunkciós állványok sokrétűen alkalmazhatók, legyen szó:

 • ereszcsatorna kitakarításáról,
 • homlokzati festésről,
 • felújításról munkákról.

Hogyan válasszunk állványt?

Mivel többféle változattal és szerkezettel találkozunk, felvetődik a kérdés, melyik a legjobb választás. Mindenekelőtt arra kell figyelmet fordítanunk, hogy a számunkra megfelelő méretekkel rendelkező állvány mellett döntsünk. Ritkábban említjük a munkaállvány szélességét, de ez a paraméter is rendkívül fontos lehet a kényelmes munkavégzés biztosítása érdekében. A modern munkaállványok rendszerint alumíniumból készülnek, erősek, biztonságosak és szerszám nélkül is felépíthetők

Legbiztonságosabb állvány fajták

Alapjában véve elmondható, hogy minden állvány, amit megbízható kivitelezőtől bérlünk, vagy vásárolunk, az megfelel a hatályos biztonsági előírásoknak. Az egyes állvány típusok közül azonban érdemes kiemelni pár olyan fajtát, amit akár otthoni környezetben is biztonságosan használhatunk. Ezek a típusok az alábbiak lehetnek:

Keretes állványok

A keretes állvány elsősorban a homlokzati munkálatokhoz használható. Mivel ez az állványtípus jellemzően könnyen felépíthető elemekből áll, így egymástól független (azaz, nem kapcsolódó) munkaállomások hozhatók létre felhasználásával. A keretes állvány járófelülete fa, vagy fém anyagú lemez.

Gurulóállvány

A gurulóállvány legnagyobb előnye a rugalmas mozgathatóság. Az ilyen típusú állványok alján kerekek helyezkednek el, melyeknek köszönhetően az állványszerkezet gyorsan, egyszerűen és kényelmesen mozgatható egyik ponttól a másikig. Ennél a típusnál a biztonságos használat szempontjából ügyelni kell arra, hogy az állvány mozgatására kizárólag sima terepen van lehetőség. A gurulóállványok szerszám webshopból történő vásárlása esetén mindenképp érdemes ezen kívül figyelni arra, hogy mekkora terhelhetőséggel bír az adott szerkezet.

Csőállvány

Az építkezési munkálatok során a legtöbbször csőállvánnyal, vagy moduláris állvánnyal találkozhatunk. A ilyen típusú állvány szerkezetét erős, nagy teherbírással rendelkező alumínium csövek biztosítják. A szerkezet felépítése során ezek a csövek speciális bilincsekkel vannak összekapcsolva, a szerkezet pedig szabványos padlózattal egészül ki.

Az csőállvány előnye, hogy rendkívül jól kombinálható, melynek köszönhetően szinte bármely bonyolultabb munkához ideális. Hátránya azonban, hogy felépítése speciális tudással bíró szakembereket igényel.

Moduláris állvány

A moduláris állvány a csőállvány továbbgondolt, fejlettebb változata, mely már egyszerűbben és gyorsabban felépíthető, miközben teherbírása is nagyobb. A moduláris állványok tökéletesek mázoló- és falburkoló munkákra, épületek tatarozására és felújítására, ami során maximális biztonságban érezhetjük magunkat, akár nagyobb magasságban is.

Összegezve

Az állványok között tehát csak biztonságos típusokkal találkozhatunk, de egyesek nagyobb biztonság érzetet adhatnak, valamint az sem elhanyagolható, hogy az adott típus milyen könnyen kezelhető, vagy variálható.

szolgáltatás webshop termék

A legújabb bejegyzések

 • Manzárd tető - infra fűtés
  Manzárd tető - infra fűtésAz infrafűtés manzárd tető alatt is biztonságos lehet, ahogy kültéri teraszok fűtésére is alkalmas.  A manzárdtetők alatti lakótér megfelelő kialakításához  pontos tervezésre és fűtéstechnikai...
 • Történet egy jól sikerült virágküldésről
  Történet egy jól sikerült virágküldésrőlAki több mint 15 éve foglalkozik virágküldéssel és napi szinten több virágcsokrot is kiszállít, az már ismerheti az emberek reakcióját azzal kapcsolatban, ha egy gyönyörű virágcsokrot kapnak. Van...
 • Új társ a konyhában: a thermomixer felhasználási lehetőségei
  Új társ a konyhában: a thermomixer felhasználási lehetőségeiAz alábbi cikkben bemutatunk egy új társat a konyhában, a thermomixer felhasználási lehetőségei ugyanis olyan szélesek, hogy te is akarsz majd egyet otthonra! Nagyjainkban már minél gyorsabb és...
 • Hogyan alakul az őszi ékszerdivat 2021-ben?
  Hogyan alakul az őszi ékszerdivat 2021-ben?Szívesen vásárolnál néhány új ékszert 2021 őszén? Szerencsére a nyakláncok és fülbevalók ára is kedvezőbb ilyenkor. Mutatjuk, hogyan alakul a divat! Az ősz mindig nagy teret enged a feltűnő és...

Népszerű PR-cikkek

 1. 9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autó
  9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autóBárkivel, bármikor megeshet, hogy nem indul be gépjárműve. Sajnos ez ugyanúgy előfordulhat használt és új autók esetében is, persze az újak esetében erre kisebb az esély. Amennyiben mégis megtörténne...
 2. Pilinszky János: Két szonett
  Pilinszky János: Két szonettPilinszky János Két szonett I Csak fussatok hát, mint veszett ebek,vonítsatok, ha gyilkos éjszakakörülkerít a farkasok hada,hogy fölkoncolja hitvány testetek.Hát sírjatok csak csípős könnyeket,a...
 3. Manzárd tető - infra fűtés
  Manzárd tető - infra fűtésAz infrafűtés manzárd tető alatt is biztonságos lehet, ahogy kültéri teraszok fűtésére is alkalmas.  A manzárdtetők alatti lakótér megfelelő kialakításához  pontos tervezésre és fűtéstechnikai...

A rendszer néhány oldala

A LEGFONTOSABB OLDALAK:

UngParty és Balládium

Termékek és Szolgáltatások. Életmód, technológia, WEB. Manzárd műhely. PR cikkek megjelentetése életmód, termék, szolgáltatás, internet, weboldalak témakörben. Keresőmarketing,  tartalmi alapú linképítés és Google honlap optimalizálás - SEO. Berniczky Éva és Balla D. Károly művei, könyvei - ismertetések, kritikák.

Budapest nevezetes arról, hogy számos szolgáltatás él jobbnál jobb ajánlatokkal, így például híres a virtuális pánikrendelő, az infrapanel webáruház. Honlap optimalizálás egyenesen a SEO-szakembertől, aki képzett linképítő mesterként képes a weblapok Google-helyezését javítani a találati listákon, tudva, hogy a komplex linkmarketing, honlapoptimalizálás, tartalommarketing és kreatív Google-keresőoptimalizálás segítségével a fővárosi agorafóbia weblapja is előbbre kerülhet.

Kiemelt bejegyzés: Manzárd infrafűtés

Ideiglenes linktámogatás: PR-cikk Weblap - infrapanel fűtés

süti beállítások módosítása