Milyen kesztyűk között válogathatok?
Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, milyen kesztyűk között válogathatunk, ha meg szeretnénk óvni kezünk épségét bármilyen munkakörülmények között.

kesztyuk-kozott-_valogatas.jpg

A munkavédelem terén nem egyszerű megtalálni az ideális védelmet nyújtó ruházati termékeket, hiszen számos munkakörben számos veszélyforrás fenyegethet minket. Ez kifejezetten igaz a kezünk védelme tekintetében, ezért az alábbiakban összegyűjtöttük milyen kesztyűk között válogathatunk és hogyan választhatunk közöttük.

Munkavédelmi kesztyűk használata

A munkavédelmi kesztyű használata az olyan munkaterületek illetve iparágak esetében, mint professzionális tisztítás, élelmiszer-feldolgozás, vagy az ipari tevékenységek, minden esetben elengedhetetlenek. Ugyanakkor ezek a kesztyűk könnyebb ipari vagy háztartásbeli tisztításhoz is kelendő tartozékok a munkálatok során.

A biztonságos munka a jó minőségű és az igényekhez alkalmazkodó (hő-, vegyi és fizikai igénybevételnek megfelelő) ideális munkavédelmi kesztyű használatával kivitelezhető.

Munkavédelmi kesztyűk típusai

A munkavédelmi kesztyűk esetében számos típust megkülönböztethetünk, melyek között bizonyos típusok a nagyobb védelmet, míg mások a könnyebb munkavégzést teszik lehetővé. Alapvetően az alábbi munkavédelmi kesztyű típusokkal találkozhatunk, ha munkavédelmi kesztyűk vásárlásán gondolkodnánk:

 • mártott kesztyűk
 • textil kesztyűk
 • bőr kesztyűk
 • bélelt téli kesztyűk
 • vegyszerálló kesztyű
 • hőálló kesztyű
 • vágás biztos kesztyű
 • antisztatikus és ESD kesztyűk
 • egyszer használatos kesztyűk.

Munkavédelmi kesztyűk kiválasztása

A munkáskesztyű típusának kiválasztásakor mindig azt kell mérlegelni, hogy milyen körülmények között kívánjuk használni őket. Általános felhasználásra, szerelési munkálatokra a mártott kesztyűk ideális megoldást kínálhatnak, de kertészkedésre is alkalmasak lehetnek.

A terepen történő munka során, mint például a faipari tevékenység a textil kesztyűk nyújthatnak kiváló védelmet, miközben kezünk mozgékonysága is megmarad.

A gépgyártás, fémmegmunkálás, faipar, építőipar és számos hasonló területen való munkavégzés során olyan fizikai behatások érhetik a kezet, hogy az azon lévő bőr felsérülhet, szélsőséges esetekben még a csontok is eltörhetnek. Ilyenkor a mechanikai hatásokat minél jobban csillapító kesztyű a legjobb választás, mint a bőr, vagy a vágás biztos kesztyűk.

Szintén védeni kell a dolgozót, ha szélsőségesen forró vagy hideg környezetben dolgozik. A forróság elsőre problémásabb területnek tűnhet, de ugyanilyen fontos a hideg elleni védelem is. Utóbbi jellemzően a hűtőházakban fordul elő, vagy télen a szabadban végzett feladatok során. Ilyenkor értelemszerűen egy téli bélelt, vagy egy hőálló kesztyű lehet az ideális választás.

A különféle veszélyes anyagokkal érintkező munkavégzés során a dolgozót vegyszerek, sugárzás vagy mérgező anyagok is veszélyeztetik, így kiemelten fontos a célnak megfelelő munkavédelmi kesztyű használata. Ezek az anyagok ráadásul sokszor a bőrön keresztül is felszívódnak, amely ellen csak a védőeszköz nyújt hatásos védelmet. E téren a vegyszerálló, vagy egyszer használatos kesztyűk jelenthetnek ideális megoldást.

Összegezve

Munkavédelmi kesztyűk vásárlásakor meg kell vizsgálni az adott kesztyű tartósságát, árát, komfortosságát és az esetleges hátrányait is. Ezeket együtt mérlegelve hozható meg az a legjobb döntés, mely gazdaságilag is megéri, tökéletesen segíti a termelést, és megbízhatóan védi a dolgozók egészségét.

életmód termék ruházat

A legújabb bejegyzések

 • Manzárd tető - infra fűtés
  Manzárd tető - infra fűtésAz infrafűtés manzárd tető alatt is biztonságos lehet, ahogy kültéri teraszok fűtésére is alkalmas.  A manzárdtetők alatti lakótér megfelelő kialakításához  pontos tervezésre és fűtéstechnikai...
 • Történet egy jól sikerült virágküldésről
  Történet egy jól sikerült virágküldésrőlAki több mint 15 éve foglalkozik virágküldéssel és napi szinten több virágcsokrot is kiszállít, az már ismerheti az emberek reakcióját azzal kapcsolatban, ha egy gyönyörű virágcsokrot kapnak. Van...
 • Új társ a konyhában: a thermomixer felhasználási lehetőségei
  Új társ a konyhában: a thermomixer felhasználási lehetőségeiAz alábbi cikkben bemutatunk egy új társat a konyhában, a thermomixer felhasználási lehetőségei ugyanis olyan szélesek, hogy te is akarsz majd egyet otthonra! Nagyjainkban már minél gyorsabb és...
 • Hogyan alakul az őszi ékszerdivat 2021-ben?
  Hogyan alakul az őszi ékszerdivat 2021-ben?Szívesen vásárolnál néhány új ékszert 2021 őszén? Szerencsére a nyakláncok és fülbevalók ára is kedvezőbb ilyenkor. Mutatjuk, hogyan alakul a divat! Az ősz mindig nagy teret enged a feltűnő és...

Népszerű PR-cikkek

 1. 9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autó
  9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autóBárkivel, bármikor megeshet, hogy nem indul be gépjárműve. Sajnos ez ugyanúgy előfordulhat használt és új autók esetében is, persze az újak esetében erre kisebb az esély. Amennyiben mégis megtörténne...
 2. Pilinszky János: Két szonett
  Pilinszky János: Két szonettPilinszky János Két szonett I Csak fussatok hát, mint veszett ebek,vonítsatok, ha gyilkos éjszakakörülkerít a farkasok hada,hogy fölkoncolja hitvány testetek.Hát sírjatok csak csípős könnyeket,a...
 3. Manzárd tető - infra fűtés
  Manzárd tető - infra fűtésAz infrafűtés manzárd tető alatt is biztonságos lehet, ahogy kültéri teraszok fűtésére is alkalmas.  A manzárdtetők alatti lakótér megfelelő kialakításához  pontos tervezésre és fűtéstechnikai...

A rendszer néhány oldala

A LEGFONTOSABB OLDALAK:

UngParty és Balládium

Termékek és Szolgáltatások. Életmód, technológia, WEB. Manzárd műhely. PR cikkek megjelentetése életmód, termék, szolgáltatás, internet, weboldalak témakörben. Keresőmarketing,  tartalmi alapú linképítés és Google honlap optimalizálás - SEO. Berniczky Éva és Balla D. Károly művei, könyvei - ismertetések, kritikák.

Budapest nevezetes arról, hogy számos szolgáltatás él jobbnál jobb ajánlatokkal, így például híres a virtuális pánikrendelő, az infrapanel webáruház. Honlap optimalizálás egyenesen a SEO-szakembertől, aki képzett linképítő mesterként képes a weblapok Google-helyezését javítani a találati listákon, tudva, hogy a komplex linkmarketing, honlapoptimalizálás, tartalommarketing és kreatív Google-keresőoptimalizálás segítségével a fővárosi agorafóbia weblapja is előbbre kerülhet.

Kiemelt bejegyzés: Manzárd infrafűtés

Ideiglenes linktámogatás: PR-cikk Weblap - infrapanel fűtés

süti beállítások módosítása