Milyen kesztyűk között válogathatok?
Az alábbi cikkben összegyűjtöttük, milyen kesztyűk között válogathatunk, ha meg szeretnénk óvni kezünk épségét bármilyen munkakörülmények között.

kesztyuk-kozott-_valogatas.jpg

A munkavédelem terén nem egyszerű megtalálni az ideális védelmet nyújtó ruházati termékeket, hiszen számos munkakörben számos veszélyforrás fenyegethet minket. Ez kifejezetten igaz a kezünk védelme tekintetében, ezért az alábbiakban összegyűjtöttük milyen kesztyűk között válogathatunk és hogyan választhatunk közöttük.

Munkavédelmi kesztyűk használata

A munkavédelmi kesztyű használata az olyan munkaterületek illetve iparágak esetében, mint professzionális tisztítás, élelmiszer-feldolgozás, vagy az ipari tevékenységek, minden esetben elengedhetetlenek. Ugyanakkor ezek a kesztyűk könnyebb ipari vagy háztartásbeli tisztításhoz is kelendő tartozékok a munkálatok során.

A biztonságos munka a jó minőségű és az igényekhez alkalmazkodó (hő-, vegyi és fizikai igénybevételnek megfelelő) ideális munkavédelmi kesztyű használatával kivitelezhető.

Munkavédelmi kesztyűk típusai

A munkavédelmi kesztyűk esetében számos típust megkülönböztethetünk, melyek között bizonyos típusok a nagyobb védelmet, míg mások a könnyebb munkavégzést teszik lehetővé. Alapvetően az alábbi munkavédelmi kesztyű típusokkal találkozhatunk, ha munkavédelmi kesztyűk vásárlásán gondolkodnánk:

 • mártott kesztyűk
 • textil kesztyűk
 • bőr kesztyűk
 • bélelt téli kesztyűk
 • vegyszerálló kesztyű
 • hőálló kesztyű
 • vágás biztos kesztyű
 • antisztatikus és ESD kesztyűk
 • egyszer használatos kesztyűk.

Munkavédelmi kesztyűk kiválasztása

A munkáskesztyű típusának kiválasztásakor mindig azt kell mérlegelni, hogy milyen körülmények között kívánjuk használni őket. Általános felhasználásra, szerelési munkálatokra a mártott kesztyűk ideális megoldást kínálhatnak, de kertészkedésre is alkalmasak lehetnek.

A terepen történő munka során, mint például a faipari tevékenység a textil kesztyűk nyújthatnak kiváló védelmet, miközben kezünk mozgékonysága is megmarad.

A gépgyártás, fémmegmunkálás, faipar, építőipar és számos hasonló területen való munkavégzés során olyan fizikai behatások érhetik a kezet, hogy az azon lévő bőr felsérülhet, szélsőséges esetekben még a csontok is eltörhetnek. Ilyenkor a mechanikai hatásokat minél jobban csillapító kesztyű a legjobb választás, mint a bőr, vagy a vágás biztos kesztyűk.

Szintén védeni kell a dolgozót, ha szélsőségesen forró vagy hideg környezetben dolgozik. A forróság elsőre problémásabb területnek tűnhet, de ugyanilyen fontos a hideg elleni védelem is. Utóbbi jellemzően a hűtőházakban fordul elő, vagy télen a szabadban végzett feladatok során. Ilyenkor értelemszerűen egy téli bélelt, vagy egy hőálló kesztyű lehet az ideális választás.

A különféle veszélyes anyagokkal érintkező munkavégzés során a dolgozót vegyszerek, sugárzás vagy mérgező anyagok is veszélyeztetik, így kiemelten fontos a célnak megfelelő munkavédelmi kesztyű használata. Ezek az anyagok ráadásul sokszor a bőrön keresztül is felszívódnak, amely ellen csak a védőeszköz nyújt hatásos védelmet. E téren a vegyszerálló, vagy egyszer használatos kesztyűk jelenthetnek ideális megoldást.

Összegezve

Munkavédelmi kesztyűk vásárlásakor meg kell vizsgálni az adott kesztyű tartósságát, árát, komfortosságát és az esetleges hátrányait is. Ezeket együtt mérlegelve hozható meg az a legjobb döntés, mely gazdaságilag is megéri, tökéletesen segíti a termelést, és megbízhatóan védi a dolgozók egészségét.

A legújabb bejegyzések

 • Autómentési lehetőségek Pécs és környékén
  Autómentési lehetőségek Pécs és környékénAz alábbiakban bemutatunk egy ideális autómentési lehetőséget Pécs és környékén, amivel gyorsan és biztosan kijuthatunk a legproblémásabb helyzetekből is. Pécsen és környékén a változatos...
 • Az három leghasznosabb szemüveg
  Az három leghasznosabb szemüvegGyakran ismételt kérdések a kék fényszűrős szemüvegekről, hogy vajon kinek érdemes beszerezni egyet, illetve mire is jók egyáltalán? Most kiderül! Szemüvegre mindenkinek szüksége van. Legyen az...
 • Melyek a legbiztonságosabb állványok szerszám webshopból?
  Melyek a legbiztonságosabb állványok szerszám webshopból?Az alábbiakban többek között azzal foglalkozunk, melyek a legbiztonságosabb állványok szerszám webshopból vásárolva és melyik típus mire használható leginkább. Az állványok számos téren...
 • Gyerekszoba tervezés öt lépésben
  Gyerekszoba tervezés öt lépésbenAz ovis derékalj forgalmazásával is foglalkozó webáruházakban szinte bármit beszerezhetünk, amely egy jól felszerelt gyerekszoba esetén szükséges. A gyerekszoba megtervezése nem kis munka, hiszen...

Népszerű PR-cikkek

 1. 9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autó
  9 dolog, amit ellenőrizz, ha nem indul az autóBárkivel, bármikor megeshet, hogy nem indul be gépjárműve. Sajnos ez ugyanúgy előfordulhat használt és új autók esetében is, persze az újak esetében erre kisebb az esély. Amennyiben mégis megtörténne...
 2. Pilinszky János: Két szonett
  Pilinszky János: Két szonettPilinszky János Két szonett I Csak fussatok hát, mint veszett ebek,vonítsatok, ha gyilkos éjszakakörülkerít a farkasok hada,hogy fölkoncolja hitvány testetek.Hát sírjatok csak csípős könnyeket,a...
 3. Csirkepaprikás mezei szegfűgombával
  Csirkepaprikás mezei szegfűgombávalMezei szegfűgomba (Marasmius oreades) A mezei szegfűgomba kellemesen fűszeres illatú (neve is innen származik) nyersen is jóízű, közkedvelt gombánk. Ne feledjük, az illata fontos bélyeg! Mérgező...

BDK napi BLOG

Nincs megjeleníthető elem

Honlapoptimalizálás

Nincs megjeleníthető elem

A rendszer néhány oldala

A LEGFONTOSABB OLDALAK:

UngParty és Balládium

Termékek és Szolgáltatások. Életmód, technológia, WEB. Manzárd műhely. PR cikkek megjelentetése életmód, termék, szolgáltatás, internet, weboldalak témakörben. Keresőmarketing,  tartalmi alapú linképítés és Google honlap optimalizálás - SEO. Berniczky Éva és Balla D. Károly művei, könyvei - ismertetések, kritikák.

Budapest nevezetes arról, hogy számos szolgáltatás él jobbnál jobb ajánlatokkal, így például híres a virtuális pánikrendelő, az infrapanel webáruház. Honlap optimalizálás egyenesen a SEO-szakembertől, aki képzett linképítő mesterként képes a weblapok Google-helyezését javítani a találati listákon, tudva, hogy a komplex linkmarketing, honlapoptimalizálás, tartalommarketing és kreatív Google-keresőoptimalizálás segítségével a fővárosi agorafóbia weblapja is előbbre kerülhet.

süti beállítások módosítása