A LEGFONTOSABB OLDALAK:

UngParty és Balládium

Honlapoptimalizálás - Seo Google

Arvisura laptop linképítés:

Budapest nevezetes arról, hogy számos szolgáltatás él jobbnál jobb ajánlatokkal, így például híres a virtuális szerver bérlés és a használt csavaros salgó-polc webáruház, valamint a minőségi pánikbetegséget is kezelő ügyvédi iroda kínálata csakúgy, mint a professzionális sofőrök vezette autók, a kulcs nélküli zárnyitás és zárcsere Budapest 30 km-es körzetében. Elérhető a tömeges sms-kampány optimalizálás - egyenesen a SEO-szakembertől, aki képzett linképítő mesterként képes a weblapok Google-helyezését javítani a találati listákon, tudva, hogy a komplex linkmarketing, honlapoptimalizálás, tartalommarketing és kreatív Google-keresőoptimalizálás segítségével a fővárosi agorafóbia weblapja is mentesülhet a Salgó Oszkár féle magánnyomozók törvényi hatásköre alól a közlekedés zéró toleranciája miatt érvényesített jogvédelem Ukrajnában, Kárpátalján és Budapesten - a Kádár-korszak illegális szamizdat sajtója

» Berniczky | » Balla D. | régi: » Kettenklub | Más: bdk-blog | bdk-versblog

Berniczky Éva

Ez archív oldal. A szerző új írói honlapja: Berniczky Éva

Bemutatkozó oldal, életrajz, elérhetőség: Berniczky Éva


1962-ben született Beregszászban (Kárpátalja, Ukrajna).

Szülővárosában érettségizett, majd az Ungvári Állami Egyetemen 1987-ben szerzett tanári diplomát. Azóta Ungváron él családjával.

A kilencvenes évek elejétől publikál; fő műfaja a novella. Az utóbbi években főleg magyarországi orgánumok közlik írásait (Bárka, Holmi, Eső, Élet és Irodalom., Mozgó Világ...), szerepel számos gyűjteményes kiadványban (Körkép, Éjszakai állatkert, Novellisták könyve...).

Internetes orgánumokban is publikál, egy-egy novellája németül és svédül is megjelent. Két meséskönyv és két kollektív könyv után 2004-ben a Magvető adta ki első novelláskötetét (A tojásárus hosszúnapja), majd ezt követte első regénye 2007-ben ugyancsak a Magvető gondozásában (Méhe nélkül a bába).

Szakmai elismerései: az Élet És Irodalom novella-pályázatának III. díja - 1998; Bárka-díj - 2000; Az Üzenet c. folyóirat és a zEtna webmagazin Kosztolányi-pályázatának III. díja - 2001; Benedek Elek-ösztöndíj - 2004; Déry Tibor-díj - 2004; Márai Sándor-díj - 2005. ARTISJUS Irodalmi Díj - 2006.

ENGLISH (<<ismertető angolul)

Könyvei:

  • Égen járó kismanó, UngBereg, 1996
  • Fejezetek az üvegházból, Új Mandátum, 1999
  • A topáz illemtana (Balla D. Károllyal), UngBereg, 1999
  • Reggel madár, délben kötél (Balla D. Károllyal és Füzesi Magdával), Pánsíp-UngBereg, 1999
  • A tojásárus hosszúnapja, 2004
  • Méhe nélkül a bába, 2007
Elérhetőségei:

Postacím: 88000 - Ungvár (Uzhgorod), Vár u. (Zamkova) 8. - Ukrajna
Drótposta: berniczky[kukac]freemail[pont]hu
Vezetékes telefon:  +380 31 2 614070


Címkék: berniczky éva